Traditional Georgian sauce with hot pepper - adjika, selective focus
Možno, že je známejšia pod názvom pikant. Hodí sa na chlieb s maslom, je to výborná príloha k mäsu, k syru, skrátka použite ju tam, kde vás to napadne.
Potrebujeme:
V starých receptoch sa píše, že to všetko treba pomlieť a dať variť, ale ja cibuľu a papriku nakrájam na menšie kúsky a jednoducho rozmixujem ponorným mixérom a dám na 20 minút variť. Keďže máme radi naozaj pikantný pikant, dávam aj viac feferoniek. Rozdelím do pripravených umytých a suchých pohárov, zaviečkujem, obrátim hore dnom na 5 minút a pikant je hotový. Nezaváram ho, lebo cukor, ocot a soľ konzervujú.
Foto Depositphotos.com
Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…
Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…
V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…
Ing.arch. Juraj Višný sa narodil v Bratislave v roku 1937, kde aj žil. Bol priekopníkom…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Dlouhé roky jsem ho zavrhoval. On mne přehlížel. Marnotratný syn se vydal do světa dokázat…
Leave a Comment