Aktuálne

Vynikajúca papriková pomazánka, vhodná aj ako príloha ku grilovanému mäsu

Možno, že je známejšia pod názvom pikant. Hodí sa na chlieb s maslom, je to výborná príloha k mäsu, k syru, skrátka použite ju tam, kde vás to napadne.

Potrebujeme:

  • 4 kg červenej papriky
  • 1 kg cibule
  • 1/2l octu
  • 1/2 l oleja
  • 30 dkg cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 5 feferoniek

V starých receptoch sa píše, že to všetko treba pomlieť a dať variť, ale ja cibuľu a papriku nakrájam na menšie kúsky a jednoducho  rozmixujem ponorným mixérom a dám na 20 minút variť. Keďže máme radi naozaj pikantný pikant, dávam aj viac feferoniek. Rozdelím do pripravených umytých a suchých pohárov, zaviečkujem, obrátim hore dnom na 5 minút a pikant je hotový. Nezaváram ho, lebo cukor, ocot a soľ konzervujú.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ocot, skrytý zázrak v kuchyni a jeho význam v pečive

Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…

2 dni pred

Odborníci hovoria: bicyklovať treba v každom veku. Prečo?

Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…

2 dni pred

Trochu egoizmu neuškodí žiadnej zrelej žene. Tým nechceme povedať, že sa prestanete starať o rodinu.

V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…

2 dni pred

Spolu s manželkou máme 167 rokov, hovorí Juraj Višný, priekopník kulturistiky v Československu

Ing.arch. Juraj Višný sa narodil v Bratislave v roku 1937, kde aj žil. Bol priekopníkom…

2 dni pred

Ako najjednoduchšie upiecť chutný chlieb?

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

2 dni pred

Sedel som s celebritami, podnikateľmi, či politikmi známymi po celom svete, ale nič sa nevyrovná jedinej minúte ticha s otcom a koláčom od mamy

Dlouhé roky jsem ho zavrhoval. On mne přehlížel. Marnotratný syn se vydal do světa dokázat…

3 dni pred