Šťaveľ je nenápadná, už zabudnutá liečivá rastlinka, ktorú sme ako deti veľmi často jedli. Našli sme ju hocikde na lúke. Dá sa z neho pripraviť vynikajúca studená polievka. Ponúkame vám starý ruský recept, podľa ktorého polievku urobíte za 20 minút.
Potrebujeme:
Príprava:
Šťaveľ umyjeme a nakrájame. Vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým nakrájame uhorky, zelenú cibuľovú vňať, vajíčka nasekáme na jemno. Pridáme do uvareného a vychladnutého šťaveľu, zamiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nakrájaný kôpor. Podľa chuti dosolíme a dosladíme. Odložíme na hodinu do chladničky a podávame. Nádherné letné jedlo.
Foto Depositphotos.com
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment