Šťaveľ je nenápadná, už zabudnutá liečivá rastlinka, ktorú sme ako deti veľmi často jedli. Našli sme ju hocikde na lúke. Dá sa z neho pripraviť vynikajúca studená polievka. Ponúkame vám starý ruský recept, podľa ktorého polievku urobíte za 20 minút.
Potrebujeme:
Príprava:
Šťaveľ umyjeme a nakrájame. Vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým nakrájame uhorky, zelenú cibuľovú vňať, vajíčka nasekáme na jemno. Pridáme do uvareného a vychladnutého šťaveľu, zamiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nakrájaný kôpor. Podľa chuti dosolíme a dosladíme. Odložíme na hodinu do chladničky a podávame. Nádherné letné jedlo.
Foto Depositphotos.com
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment