Vychutnajte si jedlá plné farieb a vitamínov

Šalát s baby zemiakmi, zelenými fazuľkami a pancettou

Ingrediencie:

50 g pancetta
40 g zelených fazuľkových lúskov
70 g kalerábu nakrájaného na tenké prúžky
15 g hráškových lúskov
100 g uvarených baby zemiakov
50 g rukoly
Dressing:
1 PL dijonskej horčice
1 PL medu
Soľ
Čierne korenie
3 – 4 PL olivového oleja
Citrónová šťava na dochutenie

Postup:
Fazuľkové a hráškové lúsky si opečieme na rozpálenej panvici. Opekáme ich približne 30 sekúnd. Potom ich ochutíme soľou a korením, odložíme z panvice a necháme poriadne vychladnúť. Všetky suroviny v miske poriadne premiešame. Dressingom prelejeme vychladnutý šalát a servírujeme.

Kuracie suprême s petržlenovým pyré, omáčkou z modrého syra a pečenými paradajkami

200 g pŕs z kukuričného kurčaťa
8 ks cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
5 g tymiánu
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Na rozpálenej panvici opečieme osolené a okorenené kuracie prsia do zlatista, dáme na plech s paradajkami, tymiánom, cesnakom a dopečieme v rúre na 180°C približne 15 minút.

Omáčka z modrého syra

1 ks žltej cibule nakrájanej na drobno
1 strúčik pretlačeného cesnaku
30 g syru niva
približne 1dcl vývaru (zeleninový alebo hydinový)
1 dcl smotany na šľahanie
Soľ, mleté čierne korenie
20 g masla
Postup:
Cibuľu zarestujeme na oleji, aby bola úplne mäkká, pridáme cesnak a ešte trochu opečieme. Podlejeme vývarom a necháme vyredukovať. Prilejeme smotanu, necháme dobre prevariť, roztopíme nivu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním vmiešame 20 g studeného masla do teplej omáčky.

Petržlenové pyré

150 g očisteného petržlenu
Mlieko
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Nakrájaný petržlen si uvaríme v mlieku na úplne miernom ohni a vymixujeme na pyré, ktoré prepasírujeme. Dochutíme soľou, korením a za tepla do neho vmiešame kocku masla.

Text, foto a menu hotel Mercure

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: jedlo

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

49 minút pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

13 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

13 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

15 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred