Z čoho by mal byť kvalitný syr, ktorý dostanete v obchode vyrobený? Ideálne z mlieka, zákvasu a syridla, ale pridávajú sa aj konzervačné látky a tie nechceme, preto si syr vyrobíme doma.
Potrebujeme:
Postup:
Tvaroh vložíme do misky, ktorá môže ísť vodného kúpeľa a vo vriacej vode zohrievame 3 minúty, premiešajte a znovu zahrievajte, opäť premiešajte. Zopakujte trikrát.
Potom vložte tvaroh do gázy a nechajte odtiecť srvátku.
Preložte syr opäť do misy a zmiešajte so soľou, vajcom a sódou. Pridajte olej a rozmixujte. Túto zmes opäť vložte s miskou do vodného kúpeľa. Premiešajte a keď sa začne ťahať, preložte ho do nádoby s vrchnákom (najlepšie je sklo) a nechajte vychladnúť.
Náš typ:
Do takéhoto domáceho syra môžete pridať orechy, rascu, papriku, bylinky, podľa vlastnej chuti.
Foto Depositphoto.com
Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Leave a Comment