Z čoho by mal byť kvalitný syr, ktorý dostanete v obchode vyrobený? Ideálne z mlieka, zákvasu a syridla, ale pridávajú sa aj konzervačné látky a tie nechceme, preto si syr vyrobíme doma.
Potrebujeme:
Postup:
Tvaroh vložíme do misky, ktorá môže ísť vodného kúpeľa a vo vriacej vode zohrievame 3 minúty, premiešajte a znovu zahrievajte, opäť premiešajte. Zopakujte trikrát.
Potom vložte tvaroh do gázy a nechajte odtiecť srvátku.
Preložte syr opäť do misy a zmiešajte so soľou, vajcom a sódou. Pridajte olej a rozmixujte. Túto zmes opäť vložte s miskou do vodného kúpeľa. Premiešajte a keď sa začne ťahať, preložte ho do nádoby s vrchnákom (najlepšie je sklo) a nechajte vychladnúť.
Náš typ:
Do takéhoto domáceho syra môžete pridať orechy, rascu, papriku, bylinky, podľa vlastnej chuti.
Foto Depositphoto.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment