Navigácia
Aktuálne Recepty 

Vlašský šalát podľa československej štátnej normy

Ikony československých bufetov, vlašský, pochúťkový, parížsky, či vajíčkový šalát. Boli najobľúbenejšie a síce vyzerali veľmi podobne, ale každý mal svoju vlastnú chuť. My si teraz pripravíme vlašský šalát  podľa ČSN a je veľmi dôležité, aby sme dodržali presný podiel surovín. Chuť môže ovplyvniť aj kvalita salámy. Najlepšia je pravá šunková z mäsa, určite nie nejaká hydinová, ktorá sa vyrába z kuracích separátov a sójových derivátov.

Na 1 kg šalátu potrebujeme:

  • 350 g lojovité zemiaky (uvarené deň vopred)
  • 228 g kvalitnej šunkovej salámy
  • 90 g sterilizované uhorky
  • 20 g sterilizovaný hrášok bez nálevu
  • 32 g uvareného koreňového celeru
  • 48 g uvarenej mrkvy
  • 20 g plnotučnej horčice
  • 0,5 g mletého čierneho korenia
  • 15 g octu
  • 5 g worcester
  • 200 g  majonézy, najlepšie domácej
  • 10 g cukru
  • 10 g soli

Všetky suroviny spolu premiešame a šalát necháme odležať. Sú s ním aj vynikajúce obložené chlebíčky.

Zdroj Maková panenka

Vaše komentáre

Podobné články