Navigácia
Jahody dozrievajú. Takto si ich vitamíny uchováte dlhšie Aktuálne Recepty 

Jahody dozrievajú. Takto si ich vitamíny uchováte dlhšie

Jahodový džem s vanilkou so zníženým obsahom kalórií Prísady: 1 kg očistených jahôd 1 ks Vanilkový struk „Bourbon“ Dr. Oetker 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker   Príprava: Na prípravu džemu vložíme očistené jahody do hrnca a pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme rozkrojený vanilkový struk a želírovací cukor so stéviou a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu a povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, primiešame do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr….

Zobraziť článok
Byliniek je škoda len na zdobenie pokrmov Aktuálne Zdravie 

Byliniek je škoda len na zdobenie pokrmov

Jarná kúra s čerstvými bylinkami Vďaka hrejivým slnečným lúčom v záhradách i na balkónoch už opäť rašia zelené kuchynské bylinky. Využite ich silu na osviežujúcu jarnú kúru. Užitočné vitamíny a minerálne látky Čerstvé bylinky vďačia za svoju koreniacu schopnosť a arómu éterickým olejom, ktoré tiež majú pozoruhodné liečivé účinky. Napríklad podporujú trávenie tukov, povzbudzujú srdce, krvný obeh a prekrvovanie, pôsobia pri odstraňovaní produktov látkovej výmeny a zabíjajú choroboplodné zárodky v žalúdočnom a črevnom trakte.. Dodávajú vitamín C a minerálne látky, predovšetkým železo a vápnik. Liečivé účinky byliniek bazalka : povzbudzuje chuť do jedla, posilňuje žalúdok a nervový systém kôpor: slúži ako ukľudňujúci…

Zobraziť článok