Reklama

Aktuálne

Viete, že my Slováci máme biele zlato a volá sa šmirkaz, alebo birhund?

A aby sme ho našli, nepotrebujeme fárať do bane, ale stačí zájsť na salaš, kde vás privíta bača s bryndzou a pohárom žinčice. Bryndza je nielen chutný pokrm, ktorý je najlepší práve na jar, keď je čerstvá paša. Je to aj liek, ktorý nabije vaše telo energiou a podporí vašu imunitu. Navyše si z nej pripravíte veľa chutných jedál ako sú pirohy, demikát, mrvienka, džatky, halušky či chutná nátierka.

Bryndzová nátierka

  • 250 g bryndze
  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • Štipka mletého čierneho korenia

Bryndzu vymiešame s mäkkým maslo, nakrájanou cibuľou a mletým korením. Natrieme na pečivo a podávame.

Tip

Dochutiť nátierku môžete aj štipkou červenej mletej papriky a lyžičkou horčice.

Text a foto Silvia Pilková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

11 hodín pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

12 hodín pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

13 hodín pred

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

1 deň pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

1 deň pred