A aby sme ho našli, nepotrebujeme fárať do bane, ale stačí zájsť na salaš, kde vás privíta bača s bryndzou a pohárom žinčice. Bryndza je nielen chutný pokrm, ktorý je najlepší práve na jar, keď je čerstvá paša. Je to aj liek, ktorý nabije vaše telo energiou a podporí vašu imunitu. Navyše si z nej pripravíte veľa chutných jedál ako sú pirohy, demikát, mrvienka, džatky, halušky či chutná nátierka.
Bryndzová nátierka
Bryndzu vymiešame s mäkkým maslo, nakrájanou cibuľou a mletým korením. Natrieme na pečivo a podávame.
Tip
Dochutiť nátierku môžete aj štipkou červenej mletej papriky a lyžičkou horčice.
Text a foto Silvia Pilková
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment