Navigácia
Náš Kriváň a pred Vianocami možno aj takto Čo ma teší Najčítanejšie 

Náš Kriváň a pred Vianocami možno aj takto

Môj manžel je vášnivý milovník prírody. Má to v krvi, lebo sa narodil v malej gemerskej dedinke obklopenej horami. Žili z toho, čo si sami dopestovali, dochovali. Okolitá príroda poskytovala ďalšie výhody. Bola plná malín, hríbov a aj dreva na kúrenie. Moja svokra bola obdivuhodná žena. Nielenže toto všetko vedela spracovať na džem, pálenku, zavariť, usušiť, ale vedela doma urobiť všetko – koberce, vyšívané obrusy, pletené ponožky, svetre… Dnešná mládež, ktorá má už enviromentálne cítenie, by sa veľa naučila. Manželova mama, bez toho, aby si to uvedomovala, hospodárila bezodpadovou technológiou….

Zobraziť článok
Originálne, alebo falošné? Toto by ste mali vedieť, kým kúpite parfum pod vianočný stromček Dobré rady Najčítanejšie 

Originálne, alebo falošné? Toto by ste mali vedieť, kým kúpite parfum pod vianočný stromček

Namiesto 86 Eur stojí len 36? To je naozaj výhodné, to musím kúpiť ! Hlavne pred Vianocami! Toto obdobie je obdobím žatvy pre falšovateľov parfumov. Lacné imitácie drahých vôní sú na prvý pohľad nerozoznateľné od originálu. Čím viac sa blíži Štedrí deň, tým viac nás v kozmetických  predajniach láka vôňa vanilky, jazmínu, rôzne zľavové kupóny. Parfum, to je azda najpopulárnejší vianočný darček.  Každá jedna originálna vôňa  je fascinujúca svojim príbehom, cennými ingredienciami a ich okamžitým účinkom. Je to luxus, ktorý má aj svoju cenu. A to je dôvod, prečo sú falzifikáty lacné. Kopírovanie…

Zobraziť článok
Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom nám poradí ako zdravo piecť nielen na Vianoce Dobré rady Najčítanejšie 

Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom nám poradí ako zdravo piecť nielen na Vianoce

Silvia Horecká pracuje ako gastrokonzultant, lektor varenia pre znevýhodnené stravovacie skupiny/celiakia, histamínová intolerancia, metabolické ochorenia a pod./ Má 30ročnú prax v gastronómii , tovaroznalectvo potravín si doplnila štúdiom Biomedicíny v Siene UNISI /biologia sanitaria/ , Naturopatie / fitoalimurgia, alimentazione/. Je autorkou konceptu Terapia jedlom a svojím blogom Terapia jedlom, ktorý jej priniesol dvakrát titul BLOGER ROKA ® , približuje ľudom vhodný výber jedál tak, aby boli čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vedie kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín…

Zobraziť článok