Reklama

Aktuálne

Veľmi jemná čokoládová torta – truffle

Túto jedinečnú chuť musíte aspoň raz vyskúšať.

Potrebujeme:

  • 225 g masla
  • 460 g čokolády 50 – 70%
  • 9 ks vajec
  • 100 g cukru
  • kyselina citrónová na špičku noža
  • kakao na ozdobu

Postup:

Čokoládu rozpustíme s maslom pri nízkej teplote. Stále miešame. Oddelíme žĺtka od bielkov. Šľahačom dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom. Treba miešať 5 minút a čas dodržať, je to dôležité. Vyšľahané žĺtka zmiešame s vychladnutou čokoládou. Potom vyšľaháme bielká s kyselinou citrónovou na hustú penu. Postupne po jednej lyžici pridávame do čokoládovej zmesi. Tortovú formu s priemerom 23 cm potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a zarovnáme. Ak nemáte otváraciu formu, treba vystlať papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov iba 35 minút, maximálne 40. Keď tortu vyberiete z rúry, mala by byť ako špongia, preto ju treba dať na noc do chladničky, samozrejme vychladenú, aby poriadne zhustla.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

10 hodín pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

11 hodín pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

12 hodín pred

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

1 deň pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

1 deň pred