Túto jedinečnú chuť musíte aspoň raz vyskúšať.
Potrebujeme:
Postup:
Čokoládu rozpustíme s maslom pri nízkej teplote. Stále miešame. Oddelíme žĺtka od bielkov. Šľahačom dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom. Treba miešať 5 minút a čas dodržať, je to dôležité. Vyšľahané žĺtka zmiešame s vychladnutou čokoládou. Potom vyšľaháme bielká s kyselinou citrónovou na hustú penu. Postupne po jednej lyžici pridávame do čokoládovej zmesi. Tortovú formu s priemerom 23 cm potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a zarovnáme. Ak nemáte otváraciu formu, treba vystlať papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov iba 35 minút, maximálne 40. Keď tortu vyberiete z rúry, mala by byť ako špongia, preto ju treba dať na noc do chladničky, samozrejme vychladenú, aby poriadne zhustla.
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment