Navigácia
Už ste piekli veľkonočného barančeka s majonézou? Tu je recept Aktuálne Recepty 

Už ste piekli veľkonočného barančeka s majonézou? Tu je recept

Nadýchaný veľkonočný baranček z majonézy Príprava: 10 minút Pečenie : 55 minút 250 g polohrubej múky 1 kypriaci prášok kôra z citrónu 150 g trstinového cukru 250 ml Hellmann´s Majolenka Originál 300 ml polotučného mlieka lyžička vanilkového extraktu maslo alebo olej na potretie formy hrubá múka na vysypanie  formy práškový cukor na servírovanie Rúru rozohrejte  na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešajte suché ingrediencie, polohrubú múku, kypriaci prášok, kôru z citrónu a štipku soli. Trstinový cukor vyšľahajte s majonézou. Pomaly pridajte mlieko, vanilkový extrakt a dobre rozmiešajte. Suchú a tekutú zmes spolu dobre premiešajte. Formu…

Zobraziť článok
Ešte to stihnete! Veľkonočné dekorácie z vlastnej dielne Aktuálne Moje bývanie 

Ešte to stihnete! Veľkonočné dekorácie z vlastnej dielne

Krásne prestretý stôl pre rodinu a priateľov patria na Veľku noc k sebe rovnako, ako vymaľované vajíčka a napečené sladkosti. Aby pri tejto slávnostnej udalosti nič nechýbalo, pripravili sme pre vás kompletnú súpravu so všetkým, čo k tomu patrí. Obrus Tentokrát sme vybrali modro – zelenú kombináciu na bledom ľanovom podklade. Tento obrus má rozmery 84 x 84 cm, ale môžete si ho predĺžiť podľa vlastnej potreby. Stred tvorí biele plátno, na ktoré sme našili vyšitý lem. Dôležité pritom je, aby sa malé zelené vajíčka vždy stretli na rohu. Ozdobíme ho peknou mašličkou z bodkovanej…

Zobraziť článok
Veľká noc s príchuťou Švédska Aktuálne Recepty 

Veľká noc s príchuťou Švédska

Ako u nás, tak aj vo Švédsku sú veľkonočné sviatky spojené s oslavami a dobrým jedlom, ktoré si vychutnáva celá rodina spolu s blízkymi a priateľmi. Po období dlhého pôstu sú slávnostné stoly plné obľúbených dobrôt. Inšpirujte sa tento rok tradičnými receptami z rýb a vajíčok, osvieženými o moderné nápady súčasnej gastronómie a tiež tipmi na dekorovanie vajíčok pre šibačov.  Varte! Ryby, vajíčka, pokrmy zo zemiakov, chrumkavý chlieb, ale aj dezerty z marcipánu a čokoládové vajíčka – to všetko nesmie chýbať na tých pravých švédskych stoloch.   Diabolské vajcia s údeným lososom 100 g rozmrazeného údeného lososa 7 veľkých, natvrdo…

Zobraziť článok
Vyskúšajte osvedčené veľkonočné recepty Aktuálne Recepty 

Vyskúšajte osvedčené veľkonočné recepty

Veľkonočná plnka so žihľavou a špenátom  280 g toastového chleba 400 ml polotučného mlieka 1 lyžica bravčového  sadla alebo oleja 400 g údenej krkovičky 1 šalotka 100 g čerstvej žihľavy 100 g baby špenátu 6 žĺtkov 3 lyžice Hellmann´s Majolenka 6 bielkov 1 lyžička soli štipka muškátového orieška štipka mletého korenia hrsť plátkových mandlí repkový olej na restovanie + na potretie formy Rúru rozohrejte na 200 °C. Toastový chlieb nakrájajte na rovnako veľké kocky, vložte na plech a dajte vysušiť do rúry na cca 5 minút.  Potom toastový chlieb preložte…

Zobraziť článok
Veľkonočné recepty Recepty 

Veľkonočné recepty

Lemon tart    na veľkonočnú pohodu Na cesto: 130 g polohrubej múky 40 g práškového cukru ½ KL soli 120 g zmäknutého masla alebo margarínu 2 vajcia Na náplň: 200 g nátierkového masla 90 g cukru 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker šťava z 2 citrónov 2 vajcia 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker Na ozdobenie: 300 g kyslej smotany 1 chemicky neošetrený citrón lístky mäty alebo medovky   Ešte potrebujeme: koláčovú formu (Ø 27 cm) elektrický ručný šľahač 1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku…

Zobraziť článok