Sledujem v televízii relácie o varení a v súčasnosti je mojou najobľúbenejšou kuchárkou Novozelanďanka Annabel Langbein. Inšpirovala ma jej turecká polievka, hotová za pol hodiny.
Potrebujete:
Postup:
Na oleji opražíme cibuľu do hneda, pridáme korenie, papriku, paradajkový pretlak. Zamiešame a ďalej šošovicu, bulgur, (ak chcete aj zeleninu, tak teraz pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu, brokolicu), zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 15 minút. Nakoniec pridáme cícer, soľ podľa chuti a polievka je hotová. Môžete posypať čerstvou pažítkou, petržlenovou vňaťou a nakoniec opečený chlieb, napríklad s pršutom. Dobrú chuť.
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment