Uvariť hovädzie mäso vieme všetci. Ani chrenová omáčka by nám nemala robiť problém, ale kvalitná domáca žemľová knedľa, to si už vyžaduje dobrý recept a aj skúsenosť.
Na knedľu potrebujeme:
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska, pridáme vajcia, cibuľu orestovanú na masti, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, muškátový oriešok, prášok do pečiva a všetko dobre zamiešame. Alobal potrieme olejom a vyformujeme žemľovú hmotu. Zrolujeme, konce zakrútime a obalíme v potravinárskej fólii. Varíme pomaly 45 minút ponorené vo vode. Potom opatrne vyberieme a dáme schladiť pod studenú vodu. Až potom rozbalíme a nakrájame.
Omáčka: Na masti opražíme cibuľu, zaprášime hladkou múkou, pridáme mlieko, smotanu a nakoniec postrúhaný chren. Podľa chuti osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor.
Text a foto Karol Hrčka
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment