Aktuálne Recepty 

Varené hovädzie s chrenovou omáčkou a žemľovou kvedľou

Uvariť hovädzie mäso vieme všetci. Ani  chrenová omáčka by nám nemala robiť problém, ale kvalitná domáca žemľová knedľa, to si už vyžaduje dobrý recept a aj skúsenosť.

Na knedľu potrebujeme:

  • 6 rožkov
  • 4 vajcia
  • 100 g nakrájanej údenej slaniny
  • 1 veľká nakrájaná cibuľa
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • 1/2 l mlieka
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

Rožky nakrájame na kolieska, pridáme vajcia, cibuľu orestovanú na masti, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, muškátový oriešok, prášok do pečiva a všetko dobre zamiešame. Alobal potrieme olejom a vyformujeme žemľovú hmotu. Zrolujeme, konce zakrútime a obalíme v potravinárskej fólii. Varíme pomaly 45 minút ponorené vo vode. Potom opatrne vyberieme a dáme schladiť pod studenú vodu. Až potom rozbalíme a nakrájame.

Omáčka: Na masti opražíme cibuľu, zaprášime hladkou múkou, pridáme mlieko, smotanu a nakoniec postrúhaný chren. Podľa chuti osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články