Už aj vy máte dosť sýtych mäsitých jedál? Aj vám sa žiada odľahčiť žalúdku, ale pritom ho nasýtiť? Tu je môj recept na vynikajúcu zeleninovú polievku.
Potrebujeme:
Na zásmažku:
Na halušky:
Postup:
Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme, nakrájame na kúsky cca 2 cm a dáme variť do osolenej vody. Umyjeme a nakrájame karfiol. Tvrdšie časti pridáme k mrkve variť. Ružičky odložíme na tanier a nakrájame si pór. Medzitým , ako sa nám táto tvrdšia zelenina varí, pripravíme si zásmažku. na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je už mäkká, pridáme korenie, múku, premiešame a nakoniec primiešame papriku. Zásmažku zalejeme studenou vodou, nech čaká, kedy príde jej chvíľa. Teraz je čas na prípravu halušiek. Do hrnčeka rozbijeme vajíčko, pridáme olej, soľ a múku pridávame postupne, miešame vidličkou. Halušky majú byť skôr hustejšie ako redšie, ale to sa vy, mladšie gazdinky, naučíte odhadnúť až časom. Teraz je čas pridať do polievky ružičky karfiolu, pór a hrášok. Keď to začne vrieť, hádžeme vidličkou halušky. Necháme chvíľu prevrieť, karfiol stále ochutnávame, aby sa nerozvaril a vtedy prilejeme zásmažku. Polievku dochutíme soľou, postrúhaným muškátovým orieškom a nakoniec bohato posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Foto Depositphotos.com
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment