Už aj vy máte dosť sýtych mäsitých jedál? Aj vám sa žiada odľahčiť žalúdku, ale pritom ho nasýtiť? Tu je môj recept na vynikajúcu zeleninovú polievku.
Potrebujeme:
Na zásmažku:
Na halušky:
Postup:
Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme, nakrájame na kúsky cca 2 cm a dáme variť do osolenej vody. Umyjeme a nakrájame karfiol. Tvrdšie časti pridáme k mrkve variť. Ružičky odložíme na tanier a nakrájame si pór. Medzitým , ako sa nám táto tvrdšia zelenina varí, pripravíme si zásmažku. na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je už mäkká, pridáme korenie, múku, premiešame a nakoniec primiešame papriku. Zásmažku zalejeme studenou vodou, nech čaká, kedy príde jej chvíľa. Teraz je čas na prípravu halušiek. Do hrnčeka rozbijeme vajíčko, pridáme olej, soľ a múku pridávame postupne, miešame vidličkou. Halušky majú byť skôr hustejšie ako redšie, ale to sa vy, mladšie gazdinky, naučíte odhadnúť až časom. Teraz je čas pridať do polievky ružičky karfiolu, pór a hrášok. Keď to začne vrieť, hádžeme vidličkou halušky. Necháme chvíľu prevrieť, karfiol stále ochutnávame, aby sa nerozvaril a vtedy prilejeme zásmažku. Polievku dochutíme soľou, postrúhaným muškátovým orieškom a nakoniec bohato posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Foto Depositphotos.com
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment