Ono to je skôr jablkový krém, maslom ho volajú v Amerike, kde ho veľmi milujú. Je mimoriadne chutné a môžete ho natrieť na chlieb, zavinúť do palaciniek, alebo ho môžete podávať s akoukoľvek sušienkou, či koláčikom.
Čo na výrobu jablkového masla potrebujeme:
Postup:
Jablká očistite od jadierok a nakrájajte na plátky. Vložte do hrnca a podlejte vodou. Jablká varte na miernom ohni cca 40 minút, kým sa nezačne oddeľovať šupka. Ak sa voda počas varenia odparí, treba doliať, aby sa jablká nepripálili. Hotové jablká rozšľaháme ponorným mixérom a ak chcete, môžete ich ešte prepasírovať cez sito. Hmotu nalejte do hrnca, ktorý môžete vložiť do rúry. Pridajte jablkový džús, cukor a korenie, dobre premiešate a pečte 3 hodiny na 180 stupňov. Občas premiešajte. Jablkové maslo by malo mať hustú konzistenciu a hnedú farbu. Potom nalejte do sterilizovaných pohárov, zavrite viečkom, otočne vrchnákom na 5 minút dole a jablkové maslo je hotové. Keď vychladne, malo by byť ešte hustejšie.
Foto Depositphotos.com
Zdroj Takprosto
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Leave a Comment