Ono to je skôr jablkový krém, maslom ho volajú v Amerike, kde ho veľmi milujú. Je mimoriadne chutné a môžete ho natrieť na chlieb, zavinúť do palaciniek, alebo ho môžete podávať s akoukoľvek sušienkou, či koláčikom.
Čo na výrobu jablkového masla potrebujeme:
Postup:
Jablká očistite od jadierok a nakrájajte na plátky. Vložte do hrnca a podlejte vodou. Jablká varte na miernom ohni cca 40 minút, kým sa nezačne oddeľovať šupka. Ak sa voda počas varenia odparí, treba doliať, aby sa jablká nepripálili. Hotové jablká rozšľaháme ponorným mixérom a ak chcete, môžete ich ešte prepasírovať cez sito. Hmotu nalejte do hrnca, ktorý môžete vložiť do rúry. Pridajte jablkový džús, cukor a korenie, dobre premiešate a pečte 3 hodiny na 180 stupňov. Občas premiešajte. Jablkové maslo by malo mať hustú konzistenciu a hnedú farbu. Potom nalejte do sterilizovaných pohárov, zavrite viečkom, otočne vrchnákom na 5 minút dole a jablkové maslo je hotové. Keď vychladne, malo by byť ešte hustejšie.
Foto Depositphotos.com
Zdroj Takprosto
Milí priatelia! „V októbri alebo novembri nakladáme doma kyslú kapustu“ - vraví pani v dôchodkovom…
Na tyto narozeniny se dvěma osmičkami se těšila, neboť je bere jako symboly nekonečna a…
Veľmi dobre si pamätám, ako sme sa stravovali, keď som bola dieťa a snažila som…
Dospela som do štádiá, kedy stále viac a viac čítam a menej času trávim utieraním…
V zrelom veku je nás už veľa, ktorí máme veľké brucho. Mnohí si myslia, že…
Ja osobne mám 30, nie vyše šesťdesiat a som so sebou veľmi spokojná. Ako som…
Leave a Comment