Aktuálne

Urobte si harisu. Je to výnimočná pikantná pasta zo sušenej papriky.

Harisa je zapísaná v zozname UNESCO ako národné nehmotné bohatstvo Tunisu, ale vynikajúco ochutí aj naše jedlá. Dá sa použiť na marinovanie mäsa, rýb, pridáva sa do základu omáčok, či polievok. Každému jedlu, do ktorého ju pridáte, dodá nezameniteľnú a plnú chuť. Ako sa robí?

Potrebujeme:

  • 1/2 kg červených paprík
  • 2 chilli papričky (nemusia byť, ak nemáte radi pikantné)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 4 lyžice olivového oleja

Postup:

Papriky umyjeme, nakrájame a usušíme v sušičke, alebo v rúre. Potom ich zomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a chilli papričkami. Premiešame a pridáme olivový olej. Rozdelíme do malých pohárikov a odložíme na tmavé a chladné miesto.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Existuje optimálne množstvo vody, ktoré by sme mali denne vypiť?

Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…

6 hodín pred

Prečo potrebujeme magnézium? Tu je 6 dôvodov:

Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…

9 hodín pred

Nie je nič lepšie, ako dobre sa najesť a súčasne sa liečiť. Jedlá s makom sú chutné i zdravé

„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…

9 hodín pred

Liečme živé živým, hovorí jedna z najlepších a najskúsenejších bylinkárok

Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…

9 hodín pred

Život mi síce pridal vrásky, ale moje srdce nezostarlo, hovorí Meryl Streep

Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…

17 hodín pred

„Žime v láske priatelia!“ Klára Silva, svetobežníčka, ktorá sa v roku 1950 narodila v Bratislave

Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…

18 hodín pred