Aktuálne

Urobte si harisu. Je to výnimočná pikantná pasta zo sušenej papriky.

Harisa je zapísaná v zozname UNESCO ako národné nehmotné bohatstvo Tunisu, ale vynikajúco ochutí aj naše jedlá. Dá sa použiť na marinovanie mäsa, rýb, pridáva sa do základu omáčok, či polievok. Každému jedlu, do ktorého ju pridáte, dodá nezameniteľnú a plnú chuť. Ako sa robí?

Potrebujeme:

  • 1/2 kg červených paprík
  • 2 chilli papričky (nemusia byť, ak nemáte radi pikantné)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 4 lyžice olivového oleja

Postup:

Papriky umyjeme, nakrájame a usušíme v sušičke, alebo v rúre. Potom ich zomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a chilli papričkami. Premiešame a pridáme olivový olej. Rozdelíme do malých pohárikov a odložíme na tmavé a chladné miesto.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

2 hodiny pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

14 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

14 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

17 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred