Apple vinegar in glass bottle with cork and fresh red apples on old wooden boards with blurred green natural background
Na dedine sa nám dobre býva, lebo tu máme susedov, ktorí majú staré ovocné stromy a bohatú úrodu, ktorú nestačia sami skonzumovať. A tak sa niečo ujde aj nám. Dostala som zopár jabĺk, upiekla som štrúdľu a zo zvyšku som sa rozhodla urobiť ocot.
Potrebujeme:
Jablká som dobre umyla, pokrájala do pohára a zaliala vodou a cukrom. Prikryla som kúskom handričky, ktorú som upevnila gumičkou. Teraz to už odložím na 6 týždňov na tmavé miesto a nechám fermentovať. Potom jablká precedím a čistú šťavu odložím do fľaštičky. Už sa teším na môj prvý domáci jablkový ocot.
Libuša Sabová
Ilustračná foto Depositphotos.com
1. Ako najčastejšie premýšľaš o živote? A) Hľadám hlbší zmysel vo všetkom. B) Verím, že…
Milé Superbabky, všetky vás pozdravujem. Možno som mala celkom dobre našliapnuté na úspešný život medzi…
Prečo je smiech „nákazlivý“? Keď niekto v tvojom okolí prepukne do smiechu, mozog automaticky reaguje…
Chcete prežívať viac radosti a menej stresu? Nastaviť svoje myslenie tak, aby vás viedlo k…
Toskánska sestra je strhujúci a dojímavý príbeh o rodine, láske a skutočnom význame domova. Lucrezia…
Počítanie zázrakov je príbeh troch ľudí – vojenského veterána, rozvedenej matky a osemdesiatročného starca – ktorých…
Leave a Comment