Nedávno sme zdieľali video, ako sa robia klasické, chutné rožky, ktoré nám kedysi, keď sa ešte poctivo vyrábali, tak chutili. Páčil sa mi ten recept a tak som si povedala, že to musím vyskúšať.
Potrebujeme:
Najskôr sa zmieša múka, soľ a kvasnice, potom sa pridá masť a voda. Ja som miesila ručným šľahačom, lebo robot na miesenie cesta nemám. Ale vydržala som 10 minút až kým sa cesto pekne neoddeľovalo od stien misky. Potom som ho ešte ručne premiesila na doske a vložila do vymastenej misky kysnúť. Prikryté kyslo asi 90 minút. Potom som na doske urobila z cesta guľôčky. Vyšlo mi 8 kusov. Prikryla som ich a ešte desať minút nechala kysnúť. Guľôčky som vyvaľkala do tvaru trojuholníka a vytvarovala postupným rolovaných rožky. Položila som na plech a znovu nechala ešte 20 minút kysnúť. Medzitým som zapla rúru na 230 stupňov. Rožky som pred pečením potrela vodou. Piekla som asi 15 minút. A sú naozaj vynikajúce.
Libuša Sabová
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Leave a Comment