Toto jedlo robievam dosť často, vždy na dva dni, lebo je dobré aj prihriate.
Potrebujeme:
Na halušky:
Postup:
Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Orestujeme do mäkka na oleji, pridáme umyté stehná, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Zalejeme 2 dcl vody a dusíme do mäkka, pridáme smotanu a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode. Necháme prejsť varom.
Halušky:
Zmiešame suroviny na stredne hustú hmotu a hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Vyberieme, scedíme a pridáme trochu masla, aby sa nezlepili.
Text Libuša Sabová
Foto Karol Hrčka
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment