Toto jedlo mi zachutilo hneď na našej prvej dovolenke v Grécku. Vždy som na dovolenkách veľmi rada analyzovala zloženie jedál, ktoré som jedla prvý krát a doma som potom skúšala pripraviť ich, lebo vtedy ešte nebolo toľko zdrojov na všetky recepty na svete, ako dnes. Aj tzatziky som takto skúšala, až som ich „vyšperkovala“ do podoby, ktorá chutí nielen celej naše rodine, ale naučila som ich robiť aj moje priateľky.
Potrebujeme:
Postup:
Uhorky nakrájame na väčšom strúhadle aj so šupou. Zasypeme soľou, aby pustili vodu. Potom ich dobre v dlaniach vyžmýkame. Balkánsky syr dôkladne rozdrobíme a dobre vymiešame so smotanou do hladka. Pridáme uhorky, roztlačený cesnak, korenie, soľ opatrne, lebo už uhorky boli v soli a aj balkánsky syr je slaný, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor. Všetko premiešame, v miske upravíme a pred podávaním vrch zalejeme niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Ilustračná foto Depositphotos.com
V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…
Po celodennej pracovnej smene čaká chlapíka na stole voňavá polievka. „Dnes sa ti tá kuracia…
Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Leave a Comment