Aktuálne Recepty 

Tri nové vianočné recepty od Dr.Oetker

Orechová torta

 Na cesto:

  • 4 bielky
  • 4 žĺtky
  • 90 g cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 2 zarovnané PL preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker

Na náplň:

  • 1 balíček Zlatého klasu Dr. Oetker
  • 300 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 1 žĺtok
  • 50 g pražených mletých lieskových orieškov
  • 150 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Šľahačky v prášku Dr. Oetker
  • 150 ml mlieka
  • 20 g pražených celých lieskových orieškov
  • 50 g orieškov v čokoláde

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Do žĺtkovej zmesi striedavo metličkou primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  1. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne dáme variť 200 ml mlieka. Medzičasom zmiešame 100 ml mlieka, žĺtok a cukor so Zlatým klasom. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes, ktorú za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Odstavíme, pridáme orechy a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do Zlatého klasu zašľaháme maslo.
  3. Korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Spodnú časť potrieme polovicou náplne a prikryjeme vrchným dielom. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty.
  4. Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Dozdobíme lieskovými orieškami a orieškami v čokoláde.

 

TIP:  Na torte môžeme vytvoriť karamelovú pokrývku, keď ho posypeme Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.

Pekanové pralinky

 Na hmotu:

  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 1 balíček Polevy mliečnej Dr. Oetker
  • 50 g masla
  • štipka Perníkového korenia Dr. Oetker
  • štipka mletej škorice
  • 50 g najemno nasekaných pekanových orechov
  • 1 balíček Trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker
  • ½ balíčka Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker

Na obalenie:

  • 50 g preosiateho Prírodného kakaa Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • malé papierové košíčky na pralinky

Príprava:

  1. Na prípravu praliniek zohrejeme v kastróliku smotanu. Odstavíme a necháme v nej za stáleho miešania úplne rozpustiť polevy a maslo. Pridáme korenie, škoricu, orechy, trstinový cukor a kôru a dôkladne zamiešame. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.
  2. Potom pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme pralinky, ktoré obaľujeme v kakau. Pralinky vložíme do papierových košíčkov a odložíme ich až do podávania do chladničky.

TIP: Pralinky vydržia v chladničke asi týždeň.

Perníkové tiramisu

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky do perníka Dr.Oetker
  • 140 g cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL medu
  • 25 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia

Na krém:

  • 1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
  • 300 ml studeného mlieka

Na poliatie a posypanie:

  • 1 KL instantnej kávy
  • 100 ml vody
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice

 

  1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)

  1. Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.
  2. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.
    Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.

 

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články