Aktuálne Recepty 

Trenčiansky párok s fazuľou, starý dobrý recept

Táto konzerva nesmela chýbať v žiadnom dovolenkovom batohu. Výborné na túru, k vode, ale aj rýchla večera. Dnes by som už takejto konzerve neverila. Ktovie, čo všetko by v nej bolo, preto si radšej podľa receptu Alici Tóthovej Tokarčíkovej urobím takúto dobrotu sama.

Potrebujeme:

  • 5 hrstí suchej bielej fazule
  • 2 bobkové listy
  • 2 guľôčky nového korenia
  • 6 ks čierne korenie
  • 1/2 kg rajčinového pretlaku
  • 6 ks kvalitných párkov (z mäsa)
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžička cukru
  • na zahustenie 2 dcl vody a 3 lyžice hladkej múky

Postup:

Fazuľu zalejeme ešte večer studenou vodou a necháme do rána rozmočiť. Ráno vodu zlejeme, pridáme čistú, bobkový list, korenie a fazuľu uvaríme do mäkka. Potom pridáme rajčinový pretlak, nakrájané párky a necháme prejsť varom. Múku rozmiešame s vodou a zahustíme fazuľu. Osolíme, pridáme cukor a necháme ešte 5 minút povariť.

Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články