Aktuálne

Tomuto krémešu nikto neodolá

Krémeš je naozaj veľká pochúťka. Existuje veľa receptov na jeho prípravu, ale tento je naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

  • 600 g lístkového cesta
  • olej
  • 7,5 dl mlieka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 40 g Zlatý klas
  • 4 vajcia
  • 5 dl smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 stužovač šľahačky

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na dve polovice do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 4 mm. Pomocou valčeka preložíme jeden plát na vodou opláchnutý plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 230 stupňov  10 – 12 minút. Druhý plát preložíme na plech, pokrájame na rovnaké štvorčeky, v mieste zárezu potrieme olejom, aby sa dali od seba oddeliť a upečieme vo vyhriatej rúre tak ako prvé cesto.

 

Polovicu mlieka dáme variť s cukrom, v druhej rozmiešame hladkú múku, Zlatý klas a rozšľahané žĺtky. Vylejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Do teplého krému vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém natrieme na nepokrájaný upečený plát a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilkový cukor  dotuha vyšľaháme so stužovačom, natrieme na krém, zakryjeme upečenými štvorčekmi lístkového cesta, jemne popritláčame a necháme na chladnom mieste niekoľko hodín postáť. Nakoniec krémeš pokrájame nožom namočeným v horúcej vode na štvorčeky a posypeme práškovým cukrom.

 

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

3 hodiny pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

8 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

8 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

11 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

14 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred