Recepty

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút.

Potrebujeme:

  • 200 g čerstvých jahôd
  • 100 g čučoriedok
  • 100 g černíc
  • 125 g malín
  • 1 vanilkový lusk
  • 18 piškót
  • 10 dkg masla
  • hrsť lieskových orechov
  • 25 dcl šľahačkovej smotany
  • 4 žĺtka
  • 100 g cukru
  • 250 g mascarpone

Postup:

Piškóty rozdrvíme, v tortovej forme zmiešame s maslom a nasekanými orechmi. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme mascarpone, vanilkový lusk pozdĺžne prekrojíme a nožom zotrieme dužinu. Pridáme do smotany a  vyšľaháme šľahačku. Nakoniec zmiešame so žĺtkovou hmotou. Nalejeme krém a vrch bohato posypeme drobným ovocím. Ozdobíme lístkami medovky.

Libuša Sabová

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

3 hodiny pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

6 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

9 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

21 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

21 hodín pred

Nostalgia za starým parfumom, na vôňu ktorého ste dodnes nezabudli?

Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…

21 hodín pred