Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu
Hotové za 20 minút.
Potrebujeme:
- 200 g čerstvých jahôd
- 100 g čučoriedok
- 100 g černíc
- 125 g malín
- 1 vanilkový lusk
- 18 piškót
- 10 dkg masla
- hrsť lieskových orechov
- 25 dcl šľahačkovej smotany
- 4 žĺtka
- 100 g cukru
- 250 g mascarpone
Postup:
Piškóty rozdrvíme, v tortovej forme zmiešame s maslom a nasekanými orechmi. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme mascarpone, vanilkový lusk pozdĺžne prekrojíme a nožom zotrieme dužinu. Pridáme do smotany a vyšľaháme šľahačku. Nakoniec zmiešame so žĺtkovou hmotou. Nalejeme krém a vrch bohato posypeme drobným ovocím. Ozdobíme lístkami medovky.
Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com