Je to tradičný recept z Južného Talianska. Rýchly, ľahký a vynikajúci.
Najskôr si urobíme krém:
Mlieko a smotanu v hrnci zohrejeme, nevaríme. Necháme vychladnúť. Do misy dáme žĺtky a cukor, vyšľaháme do peny, pridáme múku a vanilku. Zmes vylejeme do mlieka so smotanou a na sporáku miešame, kým nezhustne. Prelejeme do sklenenej nádoby, dobre uzavrieme a dáme aspoň na tri hodiny do mrazničky.
Kvalitné lístkové maslové cesto pokrájame na 12 rovnakých štvorcov. Každý štvorec poprepichujeme vidličkou, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút, kým sa štvorce nenafúknu. Keď vychladnú, prekrojíme ich cez stred tak, aby sme z každého štvorca vytvorili dve časti. Vyberieme krém z mrazničky, naplníme do vrecúška, môžeme použiť aj lyžicu a naplníme cesto krémom. Na záver posypeme práškovým cukrom a podávame.
Foto Depositphotos.com
Volám sa Ema Jurek, môj manžel bol Ivan Jurek. Zomrel a opustil nás všetkých 9.…
Zemiakové lupienky, alebo hovorovo čipsy, sú potravina vyrábaná z najemno narezaných zemiakov, ktoré sú upečené…
Každý, kto pozná Mgr. Annu Tóthovú vie, že ide o naozaj vzácnu ženu, ktorá celý svoj…
Plačeme všetci. Slzami vyjadrujeme pozitívne i negatívne emócie. Ale prečo niekto plakal dvakrát vo svojom…
Ak áno, je to nezmysel. Psychológovia sa zhodujú v tom, že pocit šťastia nesúvisí s…
Každoročne vyhlasuje inštitút Pantone farbu, ktorá ovplyvňuje globálne trendy a bude „in“ pre nasledujúcich 12…
Leave a Comment