Vanilla cream cake dessert Shallow DOF
Je to tradičný recept z Južného Talianska. Rýchly, ľahký a vynikajúci.
Najskôr si urobíme krém:
Mlieko a smotanu v hrnci zohrejeme, nevaríme. Necháme vychladnúť. Do misy dáme žĺtky a cukor, vyšľaháme do peny, pridáme múku a vanilku. Zmes vylejeme do mlieka so smotanou a na sporáku miešame, kým nezhustne. Prelejeme do sklenenej nádoby, dobre uzavrieme a dáme aspoň na tri hodiny do mrazničky.
Kvalitné lístkové maslové cesto pokrájame na 12 rovnakých štvorcov. Každý štvorec poprepichujeme vidličkou, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút, kým sa štvorce nenafúknu. Keď vychladnú, prekrojíme ich cez stred tak, aby sme z každého štvorca vytvorili dve časti. Vyberieme krém z mrazničky, naplníme do vrecúška, môžeme použiť aj lyžicu a naplníme cesto krémom. Na záver posypeme práškovým cukrom a podávame.
Foto Depositphotos.com
Žena mení si meno. mení svoj domov. opustí svoju rodinu. sťahuje sa k tebe. buduje…
Bryndzové pirohy sú skutočnou slovenskou klasikou! Tu je jednoduchý recept na ich prípravu: Ingrediencie: Cesto:…
Vstávaš bez poďakovania? Áno, aj tak sa dá... no nemusí... ale dostali sme obrovský dar…
MUDr. Čápová vyštudovala Karlovu Univerzitu v roku 1984 a odvtedy sa venuje rôznym odborom v oblasti imunológie a pneumológie.…
Zo záhradky v týchto dňoch zbierame všetko, čo dokáže posilniť naše zdravie. Nám hneď pri…
Toto sú mnou náhodne vybrané farebné vizualizácie z objemných katalógov moderného nábytku prvej polovice dvadsiateho…
Leave a Comment