Ktorý kúsok by ste si vybrali? Ja určite laskonky. Mám ich rada od detstva. Tá úžasná sladká chuť rozplývajúca sa na jazyku… Ako ich pečie Jarmila Zacher Pajpachová?
Potrebujeme:
Maslový krém:
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh,vmiešame cukor a šľaháme vo vodnom kúpeli 10 minút. Keď vznikne tuhý sneh, odložíme misku mimo a opatrne vmiešame kokos. Cesto dáme na plech pomocou formy na laskonky, vytvarujeme. Pečieme 60 minút pri teplote 110 stupňov.
Medzitým si pripravíme maslový krém. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce s cukrom a vanilkovým cukrom až do zhustnutia. Necháme vychladnúť, potom zašľaháme do zmäknutého masla. Pridáme rum. Plnku natierame na pripravené, vychladnuté laskonky a spájame.
text a foto Jarmila Zacher Pajpachová
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment