Aktuálne

Tajomstvo dobrej domácej pizze

Dobrá pizza poteší hlavne ak sú u vás deti na prázdninách. Recept je jednoduchý, ale časovo trošku náročný, výsledok však stojí za to!

Na cesto potrebujeme:

  • 850 g hladkej múky 00
  • 500 g vody
  • 30 g soli
  • 1 lyžica oleja
  • 5 g droždia

Postup:

Cesto dobre vypracujeme a vložíme do olejom vymastenej misky, ktorá sa dá uzavrieť. Môžeme použiť aj potravinovú fóliu. Najlepšie je cesto si urobiť večer a nechať do rána a teraz pozor, v chladničke. Ráno cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú zvlášť dáme do chladničky. Na obed spracujeme, ale najskôr necháme rúru vyhriať na 250 stupňov. Ak máte kameň na pizzu, tak to je najlepšie. Papier na pečenie potrieme olejom a rukou začneme rozprestierať cesto do želaného tvaru a veľkosti. Soňa Kamenská, ktorá nám recept poslala, natiera cesto s omáčkou Panzani a sweet chili, do ktorej ešte pridá cesnak, oregano. Každý podľa svojej chuti. A potom už to, čo si deti želajú: krevety, šunku…a samozrejme syr, najlepšie mozarellu a parmenzán. Keď je rúra a hlavne kameň dobre vyhriaty, vložíme pizzu a pečieme 10 minút.

Text a foto Soňa Kamenská

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

3 hodiny pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

6 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

18 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

18 hodín pred

Nostalgia za starým parfumom, na vôňu ktorého ste dodnes nezabudli?

Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…

18 hodín pred

Pochopila som, že mám právo užívať si každú sekundu života, hovorí pani Valéria

Pochopila som, že nemusím dokončiť všetku prácu za jeden deň. Že život plynie a absolútne…

1 deň pred