Dobrá pizza poteší hlavne ak sú u vás deti na prázdninách. Recept je jednoduchý, ale časovo trošku náročný, výsledok však stojí za to!
Na cesto potrebujeme:
Postup:
Cesto dobre vypracujeme a vložíme do olejom vymastenej misky, ktorá sa dá uzavrieť. Môžeme použiť aj potravinovú fóliu. Najlepšie je cesto si urobiť večer a nechať do rána a teraz pozor, v chladničke. Ráno cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú zvlášť dáme do chladničky. Na obed spracujeme, ale najskôr necháme rúru vyhriať na 250 stupňov. Ak máte kameň na pizzu, tak to je najlepšie. Papier na pečenie potrieme olejom a rukou začneme rozprestierať cesto do želaného tvaru a veľkosti. Soňa Kamenská, ktorá nám recept poslala, natiera cesto s omáčkou Panzani a sweet chili, do ktorej ešte pridá cesnak, oregano. Každý podľa svojej chuti. A potom už to, čo si deti želajú: krevety, šunku…a samozrejme syr, najlepšie mozarellu a parmenzán. Keď je rúra a hlavne kameň dobre vyhriaty, vložíme pizzu a pečieme 10 minút.
Text a foto Soňa Kamenská
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…
Pochopila som, že nemusím dokončiť všetku prácu za jeden deň. Že život plynie a absolútne…
Leave a Comment