Aktuálne

Sypaný jablkovo – makový koláčik

Potrebujeme:

  • 500 g detskej krupice
  • 500 g mletého maku
  • 2 kg nastrúhaných jabĺk, ale zaváraných jabĺk
  • 350 g trstinového, alebo kryštálového cukru (kto má radšej sladšie, môže pridať viac)
  • 250 g masla

Postup:

Zmiešame sypké časti a rozdelíme na tri diely. Na maslom vytretý plech vysypeme jednu časť  a rozdelíme polovicu jabĺk. Zasypeme druhou časťou maku, opäť  jablká a nakoniec navrstvíme makovú zmes. Na vrch postrúhame 250 g masla.

Pečieme na 180 stupňoch cca 40 minút.

Text a foto Magdaléna Juríková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

2 hodiny pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

14 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

14 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

17 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred