Krása Najčítanejšie 

Šport, v ktorom môžete poraziť svoje deti, to je golf

Poznáte šport, ktorý nepozná žiadny handicap? Nie je dôležité koľko máte rokov, akú máte postavu, jednoducho dôležité je len jedno a to CHCIEŤ. Kto ešte nepočul o golfe vôbec nič, tak podstata je dostať loptičku z odpaliska do jamky a vyhráva ten, kto to dokáže s najmenším počtom úderov.

Každý začal s golfom z iného dôvodu. Medzi také najviac spomínané môžeme zaradiť zdravie. Mnoho ľudí vďaka zdravotným dôvodom prestali športovať, alebo dokonca ani nezačali. Chôdza po golfovom ihrisku zaťažuje naše telo rovnomerne. Počas hodín na ihrisku môžete prejsť aj viac ako 7 kilometrov. Za každú polhodinu hry dokonca spálite viac ako 150 kcal.

Príroda na golfových ihriskách vám často môže vyraziť dych, pretože nič nemôže byť krajšie ako všade prítomna upokojujúca zelena farba, krásne trávniky, stromy či jazierka. V tomto nádhernom prostredí môžete tráviť čas s kamarátmi či rodinou. Chcete robiť šport so svojimi vnúčatami? Žiadny problém. Plnohodnotne si zahráte všetci bez akéhokoľvek obmedzenia.

To by bolo na začiatok trošku všeobecného pohľadu  na golf. V tomto článku by som chcela ukázať prečo by ste mali začať s týmto športom. Volám sa Lucia Malíčková a zastrešujem projekt ženského golfu „GOLFISTKA, slovak golf beauty“. Ku golfu ma priviedol manžel pred 5 rokmi. Počas celého života som robila výbušné športy. Keď ma manžel prvý krát doniesol na ihrisko povedala som mu, že takýto nudný šport ja robiť určite nebudem? Tento dojem má skoro každý, kto sa nestretol osobne s golfom. Ak si myslíte, že golf je nudný šport pre snobov, tak sa mýlite. Z tohto dôvodu som vytvorila tento projekt. Žien golfistiek je žalostne málo. Žiaľ, každá ma svoju výhovorku, viac či menej opodstatnenú. Fantastický blog SUPERBABKY vás každý deň motivuje k aktívnemu využitiu času v dôchodkovom veku. Môžete namietať že v mojom mladšom veku sa mi píše o tejto téme ľahko. Možno vás prekvapí ale patrím medzi tie mladšie hráčky a na golfovom ihrisku sa stretávam najčastejšie so ženami staršími ako 50 rokov. Môžem vám dať do pozornosti moju drahú priateľku, ktorá začala hrať v 64 rokoch a po 5 rokoch  konkuruje už dobrým hráčom. Takže výhovorku, že ste už stará začať s golfom ani nebudeme riešiť. Nižšie môžete nájsť aj video 100 ročnej pani, ktorá si zahrala počas jednej z najvyšších golfových súťaží European Tour.

 

Ak sme si vylúčili otázku veku, ďalšou pripomienkou môže byť zdravotný stav. Určite mi poviete, že vo vašom veku dámy má každá nejaký zdravotný problém. No dokonca ani operácia chrbtice nie je prekážka. Samozrejme po fáze niekoľkomesačnej rekonvalescencie, keď je akýkoľvek pohyb neprijateľný, postupne s golfom môžete začať. Aj keď nemôžte robiť hneď rotačné pohyby, nevadí môžete trénovať krátku hru, chippovanie a puttovanie. Ide o jednoduchý pohyb, ktorý vôbec nie je náročný. Je to šport, nad ktorým nevyhrá žiadny zdravotný handicap. Hrať sa dá aj o jednej nohe, či ruke. Sú toho dôkazom skvelý ľudia, ktorí sa nevzdali a začali hrať golf.

Možno najväčší predsudok je, že golf je drahý šport. Tak si to poďme rozobrať. Na to aby ste mohli začať hrať, potrebujete Zelenú kartu. Je to akýsi vodičák, aby ste vôbec vedeli čo máte na ihrisku robiť. Zelenú kartu dostanete, ak urobíte záverečnú skúšku a za toto jednorazovo zaplatíte od 60 EUR. Záverečnú skúšku absolvujete napríklad po absolvovaní kurzu, ktorý vás vyjde pri skupinovom kurze cca 120 EUR, závisí to od ihriska, či trénera. Zelená karta je platná na celom svete a máte ju už doživotne. Ďalšou položkou je vhodné oblečenie. Na začiatku  nemusíte vôbec minúť žiadne EURO. Určite doma máte športové tenisky, nohavice (nepovolené sú „kapsáče“, rifle) a tričko s limčekom. Ak niečo z toho nemáte, dá sa všetko kúpiť aj v klasických obchodoch za pár EUR. Posledná položka je golfový bag s palicami. Nový kúpite od 200 EUR alebo si lacnejšiu variantu nájdete v bazari. S jedným bagom a palicami môžete tiež hrať celý život. Vidíte, že napríklad lyžovanie vás stojí minimálne porovnateľnú sumu ak nie vyššiu. Keď už máte všetko nakúpené môžete ísť hrať. Na hranie potrebujete ešte tee-čka a loptičky, ktoré sú zanedbateľnou položkou od 1 EUR za kus a rukavičku cca 15 EUR. Od toho momentu môžete začať. Ak chcete chodiť trénovať na to nemusíte minúť ani jedno EURO. Ak si už chcete zahrať na ihrisku tam vás jedna hra výjde od 8 EUR.

Na dôchodku už máte všetok voľný čas pre seba. Ak máte na starosti vnúčatá, nevadí, zoberte ich so sebou. Veď pohyb na čerstvom vzduchu prospeje úplne každému.

Ja milujem golf aj kvôli tomu, že som na ihrisku stretla množstvo skvelých žien a trávim s nimi úžasný čas v prekrásnom prostredí, tak neváhajte a pridajte sa k nám.

Ak vás tento článok zaujal a máte akékoľvek otázky, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom facebookovej stránky GOLFISTKA slovak golf beauty.

A tu je pozvánka na 2.júna

Teším sa na vás!

Lucia Malíčková

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články