Špargľa má na Slovensku dlhú tradíciu, len sa o tom veľmi nevie. Pestuje sa roky hlavne na Záhorí, v okolí Malaciek. Poznáme rôzne druhy špargle, napríklad fialovú, bielu či zelenú. Zapečená špargľa so zemiakmi 1 balenie zelenej špargle 500 g mladých zemiakov soľ, korenie čierne mleté, paprika mletá, hladká múka tatárska omáčka med dijon horčica olivový olej Špargľu opláchneme a drevnaté konce orežeme. Uložíme na plech. Zemiaky umyjeme a rozštvrtíme.Múku zmiešame so soľou, korením a červenou paprikou. Zemiaky obalíme zmesou. Vysypeme ich na plech. Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 40 min. Tatársku omáčku vymiešame s medom a horčicou.Tip Zelená špargľa býva najjemnejšia, preto je vhodná aj na pečenie. Biela je húževnatejšia a treba ju dlhšie variť.
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Indky a my, to bol názov aprílového programu klubu India. Náš exkluzívny popoludňajší čaj pre…
Sledujem ich na facebooku a s určitosťou môžem povedať, že nikto z mojich priateľov nie…
Nedostatok sebalásky môže ovplyvniť viacero oblastí nášho života. Odráža sa na našich vzťahoch, práci, ale…
Leave a Comment