Špargľa má na Slovensku dlhú tradíciu, len sa o tom veľmi nevie. Pestuje sa roky hlavne na Záhorí, v okolí Malaciek. Poznáme rôzne druhy špargle, napríklad fialovú, bielu či zelenú. Zapečená špargľa so zemiakmi 1 balenie zelenej špargle 500 g mladých zemiakov soľ, korenie čierne mleté, paprika mletá, hladká múka tatárska omáčka med dijon horčica olivový olej Špargľu opláchneme a drevnaté konce orežeme. Uložíme na plech. Zemiaky umyjeme a rozštvrtíme.Múku zmiešame so soľou, korením a červenou paprikou. Zemiaky obalíme zmesou. Vysypeme ich na plech. Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 40 min. Tatársku omáčku vymiešame s medom a horčicou.Tip Zelená špargľa býva najjemnejšia, preto je vhodná aj na pečenie. Biela je húževnatejšia a treba ju dlhšie variť.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment