Aktuálne

Sledujem všetko okolo COVID – 19 od začiatku marca a čo si o tom myslím?

Mám dvojnásobné informácie, lebo čo ja nevidím, nestihnem sledovať, doplní moja sčítaná dcéra, ktorá žije v Berlíne a „lúska“ o tejto téme aj zahraničné zdroje. Spolu potom analyzujeme, rozoberáme…Snažíme sa rozlíšiť hoaxy, od pravdy. Preto jednoznačný názor z mojej strany je len jeden: ľudia, ktorí sa starajú  o svoju imunitu, to znamená, že sa pravidelne hýbu, neboja sa slnka, kvalitne a pestro sa stravujú  a vďaka tomu nemajú problémy s váhou, či krvným tlakom bez ohľadu na vek, COVID – 19 neriešia. Pokojne si dajú rúško, tam, kde je predpísané, len kvôli tomu, že je to povinné. Neboja sa o seba, lebo vedia, že vďaka svojmu životnému štýlu, sú v bezpečí. Tí, ktorí toto všetko zanedbávajú, sa ešte viac uzatvárajú vo svojich domovoch. Boja sa, lebo vedia, že len čo ich ofúkne trošku studený vietor, budú mať nádchu, bolesti hrdla, kašeľ, jesennú virózu a nebodaj aj COVID.

POZOR! Hovorím o zdravých ľuďoch! Chápem tých, ktorí bojujú s rizikovou diagnózou. Ale u tých hrozí nebezpečenstvo zo všetkých strán, nie sú to len vírusy. Preto si dovolím apelovať na vás, milé Superbabky,  nesledujte každodenné štatistiky, ktoré hovoria len o počte pozitívnych, nie chorých! Žite si svoj život. Urobte si každé ráno plán, v ktorom nesmie chýbať prechádzka na čerstvom vzduchu za každého počasia. V jedálnom lístku každý deň jedno jablko, či rajčina. K tomu pozitívne myslenie, úsmev a dobrá nálada!

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

3 hodiny pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

7 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

7 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

11 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

13 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred