Potrebujeme:
Postup:
Kvasnice rozmrvíme do smotany a na teplom mieste necháme napučať. Škvarky posekáme a zmiešame s tretinou múky. Kvások so zvyšnou múkou, s dvomi vajíčkami a soľou zmiesime na cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a rozotrieme naň škvarkovú hmotu. Cesto poskladáme ako listovú obálku. Takto zložené cesto rozvaľkáme a opäť poskladáme. Postup trikrát opakujeme. Potom z cesta formičkou vykrajujeme pagáčiky. Ostrým nožom, alebo drôteným krájačom na vajíčka urobíme na povrchu mriežku. Pagáčiky uložíme na papierom vystlaný plech a asi hodinu necháme kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a v predhriatej rúre na 180 stupňov upečieme do zlata (cca 30 – 40 minút).
Text a foto Jarmila Zacher Pajpašová
Už som zavadzala sama sebe. Nebola som schopná nič poriadne urobiť a to nehovorím o…
Úrazový chirurg, dlhoročný športový lekár a autor mnohých odborných publikácií MUDr. Jozef Kubašovský lieči a…
Začnem základnou školou. Po jej skončení, sa každý musí rozhodnúť, ako ďalej. Tí, ktorí krásne…
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Leave a Comment