Aktuálne

Škvarkové pagáče od Jarky

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml kyslej smotany
  • 50 g kvasníc
  • 3 vajcia
  • 500 g škvariek
  • soľ

Postup:

Kvasnice rozmrvíme do smotany a na teplom mieste necháme napučať. Škvarky posekáme a zmiešame s tretinou múky. Kvások so zvyšnou múkou, s dvomi vajíčkami a soľou zmiesime na cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a rozotrieme naň škvarkovú hmotu. Cesto poskladáme ako listovú obálku. Takto zložené cesto rozvaľkáme a opäť poskladáme. Postup trikrát opakujeme. Potom z cesta formičkou vykrajujeme pagáčiky. Ostrým nožom, alebo drôteným krájačom na vajíčka urobíme na povrchu mriežku. Pagáčiky uložíme na papierom vystlaný plech a asi hodinu necháme kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a v predhriatej rúre na 180 stupňov upečieme do zlata (cca 30 – 40 minút).

Text a foto Jarmila Zacher Pajpašová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Magda Brellošová vyhrávala so svojimi modelmi súťaže na najvýznamnejších veľtrhoch módy

Byť  25 rokov vdovou a sama na všetko, tak dnes nechápem, ako som to mohla…

9 hodín pred

Čo som nechcela robiť ako moja mama a predsa to robím!

Moja mama bola pekná žena (v strede, vľavo je moja sestra). Mala kvalitné čierne vlasy,…

14 hodín pred

Výroba pacientov je pre farmaceutický priemysel veľmi dôležitá!

Aj zvieracích pacientov, musím dodať. Máme fenku jazvečíka. Má osem rokov a už niečo vyše…

14 hodín pred

Recept na výborné medovníčky, alebo ak chcete perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4…

14 hodín pred

Musela som sa naučiť žiť so sklerózou multiplex

Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov  a sklerózu multiplex. Túto chorobu…

15 hodín pred

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

1 deň pred