Potrebujeme:
Postup:
Kvasnice rozmrvíme do smotany a na teplom mieste necháme napučať. Škvarky posekáme a zmiešame s tretinou múky. Kvások so zvyšnou múkou, s dvomi vajíčkami a soľou zmiesime na cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a rozotrieme naň škvarkovú hmotu. Cesto poskladáme ako listovú obálku. Takto zložené cesto rozvaľkáme a opäť poskladáme. Postup trikrát opakujeme. Potom z cesta formičkou vykrajujeme pagáčiky. Ostrým nožom, alebo drôteným krájačom na vajíčka urobíme na povrchu mriežku. Pagáčiky uložíme na papierom vystlaný plech a asi hodinu necháme kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a v predhriatej rúre na 180 stupňov upečieme do zlata (cca 30 – 40 minút).
Text a foto Jarmila Zacher Pajpašová
Narodila sa v roku 1941. Martha Steward je americká podnikateľka, spisovateľka a moderátorka. Začínala organizovaním…
Nie vysnívanú, ale minimálnu, ktorú som si stanovila. Niekedy mám pocit, že to ide príliš…
Lieskové orechy priaznivým spôsobom ovplyvňujú zdravie ľudí už odpradávna – staroveký predpis miešania roztlčených lieskovcov…
Slovo dôchodca má v našich končinách pejoratívne zaťaženie a znamená stratu sily, chudobu a choroby.…
Vyskúšajte surovú pohanku s jogurtom na lačno. Je to veľmi zdravé jedlo, užitočné, lebo vyčistí…
Hosťom Martiny Valachovej v podcaste ODznova bola Doda Lednická, ktorá zabojovala s chorobami a dnes už…
Leave a Comment