Skutočná delikatesa ako z michelinového hotela
Kačacia paštéta s plnkou z husacej pečienky
Potrebujeme:
- 600 g husacia pečeň z vykŕmenej husi
- 5 cl portského
- 1 ks hľuzovky (nemusí byť)
Plnka:
- 300 g bravčového laloku
- 300 g kačacieho mäsa
- 300 g kačacej pečienky
- 1 strúčik cesnaku
- 10 lístkov estragónu
- 1 lyžička tymianu
- mleté nové korenie na špičku noža
- 100 g šalotky
- 2 lyžice madeiry
- korenie
- soľ
Postup:
Husaciu pečeň deň vopred naložíme do portského vína, zľahka osolíme, okoreníme a zabalíme do priesvitnej kuchynskej fólie. Na druhý deň opečieme v kačacej masti očistenú a nakrájanú šalotku a flambujeme ju s madeirou. Odložíme. Všetko mäso na plnku rozmixujeme, zmiešame s cesnakom, soľou, estragónom, tymianom a novým korením. Pridáme šalotku a marinádu z husacej pečene. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na dno pekáča rozložíme plnku, na ňu poukladáme hľuzovku nakrájanú na tenké plátky, pridáme celé laloky husacej pečene a nakoniec zvyšnú plnku. Pekáč vložíme do nádoby s vodou a na 90 minút dáme do rúry. Paštétu necháme vychladnúť a potom ju na noc odložíme do chladničky. Ochutnávať môžme až na druhý deň.