Je to typické stredomorské a severoafrické jedlo a môže sa jesť na raňajky, na obed, alebo aj na večeru. Toto jedlo môžete urobiť na šporáku, alebo ho môžete dokončiť aj v rúre. Sú to v podstate vajcia vo voňavej paradajkovej omáčke.
Potrebujeme:
Postup
Cibuľu opečieme na oleji, pridáme cesnak, nakrájanú papriku, po 1 minúte nakrájanú paradajku. Chvíľu povaríme a potom pridáme rozdrvené paradajky z konzervy a pretlak. Ďalej korenie, vývar, soľ, rascu, mletú papriku. Dusíme všetko spolu pri nízkej teplote, kým zmes nezhustne. Potom do zmesi urobte jamky vo veľkosti vajíčka a buď prikryte pokrievkou, alebo dajte do rúry zapiecť. Ale pozor, pri tomto jedle je veľmi dôležité, aby žĺtka zostali tekuté. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.
Fantázii sa medze nekladú. Do omáčky môžete pridať cuketu, fazuľu, klobásu…skrátka to, čo máte radi. Podávajte s čerstvým pečivom.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Už som zavadzala sama sebe. Nebola som schopná nič poriadne urobiť a to nehovorím o…
Úrazový chirurg, dlhoročný športový lekár a autor mnohých odborných publikácií MUDr. Jozef Kubašovský lieči a…
Začnem základnou školou. Po jej skončení, sa každý musí rozhodnúť, ako ďalej. Tí, ktorí krásne…
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Leave a Comment