Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa hotová. A tu je recept na na vynikajúci obed, ktorý môžete uvariť na celý víkend.
Na knedľu potrebujeme:
Postup:
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť a potom položíme nad paru a necháme 20 minút pariť prikryté. Vyberieme, popicháme, potrieme olejom a necháme vychladnúť.
Na segedínsky guláš potrebujeme:
Postup:
Mäso nakrájame na potrebné kúsky, orestujeme na masti, pridáme nakrájanú cibuľu, korenie, soľ, mletú papriku. Necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave a potom pridáme vody toľko, aby bolo mäso zaliate. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Šľahačku dobre zmiešame s múkou a zalejeme mäso. Necháme prevrieť a hotovo!
Text a foto Jarka Zacher Pajpachová
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…
Pochopila som, že nemusím dokončiť všetku prácu za jeden deň. Že život plynie a absolútne…
Nedávno sa sťažoval jeden manželský pár, že ich dieťa sa nenaje kým nemá pred sebou…
Leave a Comment