Aktuálne

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa hotová. A tu je recept na na vynikajúci obed, ktorý môžete uvariť na celý víkend.

Na knedľu potrebujeme:

  • 200 g hrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 1 sušené droždie
  • 1 žĺtok
  • 1 1/2 dcl vlažnej vody
  • 1 1/2 dcl vlažného mlieka
  • 1 lyžičku soli

Postup:

Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť a potom položíme nad paru a necháme 20 minút pariť prikryté. Vyberieme, popicháme, potrieme olejom a necháme vychladnúť.

Na segedínsky guláš potrebujeme:

  • 1 vykostené bravčové koleno
  • 30 dkg prerasteného bôčiku
  • 1 cibuľa
  • korenie
  • soľ
  • mletá paprika
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 lyžica hladkej múky na zahustenie

Postup:

Mäso nakrájame na potrebné kúsky, orestujeme na masti, pridáme nakrájanú cibuľu, korenie, soľ, mletú papriku. Necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave a potom pridáme vody toľko, aby bolo mäso zaliate. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Šľahačku dobre zmiešame s múkou a zalejeme mäso. Necháme prevrieť a hotovo!

Text a foto Jarka Zacher Pajpachová

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

1 hodinu pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

16 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

16 hodín pred

Nostalgia za starým parfumom, na vôňu ktorého ste dodnes nezabudli?

Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…

16 hodín pred

Pochopila som, že mám právo užívať si každú sekundu života, hovorí pani Valéria

Pochopila som, že nemusím dokončiť všetku prácu za jeden deň. Že život plynie a absolútne…

1 deň pred

Vytváranie podnetného prostredia a správne vzory chovania sú základom pre to, aby deti dokázali čeliť výzvam bez straty sebadôvery

Nedávno sa sťažoval jeden manželský pár, že ich dieťa sa nenaje kým nemá pred sebou…

1 deň pred