Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa hotová. A tu je recept na na vynikajúci obed, ktorý môžete uvariť na celý víkend.
Na knedľu potrebujeme:
- 200 g hrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 1 sušené droždie
- 1 žĺtok
- 1 1/2 dcl vlažnej vody
- 1 1/2 dcl vlažného mlieka
- 1 lyžičku soli
Postup:
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť a potom položíme nad paru a necháme 20 minút pariť prikryté. Vyberieme, popicháme, potrieme olejom a necháme vychladnúť.
Na segedínsky guláš potrebujeme:
- 1 vykostené bravčové koleno
- 30 dkg prerasteného bôčiku
- 1 cibuľa
- korenie
- soľ
- mletá paprika
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 šľahačková smotana
- 1 lyžica hladkej múky na zahustenie
Postup:
Mäso nakrájame na potrebné kúsky, orestujeme na masti, pridáme nakrájanú cibuľu, korenie, soľ, mletú papriku. Necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave a potom pridáme vody toľko, aby bolo mäso zaliate. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Šľahačku dobre zmiešame s múkou a zalejeme mäso. Necháme prevrieť a hotovo!
Text a foto Jarka Zacher Pajpachová