Aktuálne Recepty 

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa hotová. A tu je recept na na vynikajúci obed, ktorý môžete uvariť na celý víkend.

Na knedľu potrebujeme:

  • 200 g hrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 1 sušené droždie
  • 1 žĺtok
  • 1 1/2 dcl vlažnej vody
  • 1 1/2 dcl vlažného mlieka
  • 1 lyžičku soli

Postup:

Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť a potom položíme nad paru a necháme 20 minút pariť prikryté. Vyberieme, popicháme, potrieme olejom a necháme vychladnúť.

Na segedínsky guláš potrebujeme:

  • 1 vykostené bravčové koleno
  • 30 dkg prerasteného bôčiku
  • 1 cibuľa
  • korenie
  • soľ
  • mletá paprika
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 lyžica hladkej múky na zahustenie

Postup:

Mäso nakrájame na potrebné kúsky, orestujeme na masti, pridáme nakrájanú cibuľu, korenie, soľ, mletú papriku. Necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave a potom pridáme vody toľko, aby bolo mäso zaliate. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Šľahačku dobre zmiešame s múkou a zalejeme mäso. Necháme prevrieť a hotovo!

Text a foto Jarka Zacher Pajpachová

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články