Včera, teda v nedeľu som vstala veľmi skoro. Už o 4,30 hod. Na prebratie som si vypila pohár vody s citrónovou šťavou a púpavovým medom a pustila som sa do pečenie šamroliek. Čo potrebujem na 12 kusov tejto dobroty:
Postup:
Rúru si predhrejem na 180 stupňov a potom cesto radielkom nakrájam na 12 rovnakých pásikov. Naviniem ich na trubičky, potriem žĺtkom a vložím do rúry. Pečiem 12 – 15 minút. Samozrejme, že sledujem, aby nezhoreli.
Medzitým si vyšľahám bielka. Najskôr s polovicou cukru a neskôr pridám zvyšok. Keď začína sneh hustnúť, pridám vanilkový cukor a 2 lyžice citrónovej šťavy. Keď je sneh ušľahaný, dám ho minimálne na 20 minút do chladničky. Trubičky stiahnem z formičiek a keď sú vychladnuté, vrecúškom napĺňam pripraveným snehom. Veľmi sa teším, že vám budú chutiť tak, ako mojej rodine, či priateľom.
Text a foto Mária Pekáriková
Bioritmus. Príroda. Byliny. Všetko, čo fungovalo našim predkom funguje dodnes. Problém je, že tradície sa…
V posledných desaťročiach sme svedkami znepokojujúceho trendu: priemerné IQ v niektorých západných vyspelých krajinách vykazuje…
Už som aj zabudla na túto dobrotu, ktorú si tiež, ako Zuzka Almaši Koreňová pamätám…
Boris Filan má na konte množstvo textov – od tých pesničkových, cez knižné cestopisy, rozhovory…
Staršie ženy trápia najmä nepekné hnedé škvrny na najviac exponovaných častiach, ako sú ruky, tvár,…
Trvalo mi to niekoľko rokov. Občas som zašla ku kozmetičke "na obočie," ale čo tam…
Leave a Comment