Aktuálne Recepty 

Recept na vynikajúci čučoriedkový koláč

Podľa mňa najlepší kysnutý koláčik. Hustá, sladká posýpka musí byť!

Na cesto potrebujeme:

  • 20 g droždie
  • 60 g kryštálový cukor
  • 300 g hladká múka
  • 150 g mlieko
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 50 g maslo
  • 800 g čučoriedky
  • maslo na vymastenie plechu

Na posýpku potrebujeme:

  • 50 g polohrubá múka
  • 50 g masla
  • 50 práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Z rozdrobeného droždia, lyžičky cukru, 2 lyžíc múky a 3 lyžíc mlieka vymiešame kvások a v teple ho necháme vzrásť. Do misy vsypeme zvyšnú múku a cukor. Pridáme vanilkový cukor, soľ, vajcia, vyrastený kvások a rozpustený tuk. Prilejeme zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. V teple ho necháme vykysnúť, až zdvojnásobí objem, cca 1 hodinu. Klasický nízky plech vymastíme maslom a cesto za pomoci stierky alebo rúk rozotrieme rovnomerne po plechu. Posypeme čučoriedkami a posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme jednoducho tak, že všetky ingrediencie na ňu určené, spracujeme prstami. Pečieme v trúbe na 200 stupňoch, cca 15 až 20 minút.

Tu sú všetky suroviny. A prečo dvojmo? Lebo koláčik je taký dobrý, že jeden bude v každej rodine málo!

Text a foto Bibiana Jacko

 

 

 

 

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články