Čo budeme zajtra variť, keď prídu vnúčatá? No predsa dukátové buchtičky.
Na cesto potrebujeme :
Krém:
Postup:
Najskôr urobíme kvások z mlieka, droždia a trošky cukru. Keď nakysne, pridáme ostatné suroviny a cesto dobre zamiesime.
Na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom. A teraz sa pozrite, ako ho Karol Hrčka potrie maslom a rozdelí na jednotlivé malé štvorčeky.
Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi pol hodinu, dočervena.
Pripravíme si krém. Do mlieka zamiešame zlatý klas, cukor, maslo, žĺtka a stále miešame až do zhustnutia.
Podávame ešte teplé. Ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne s čokoládou. Poprášime cukrom.
Text a foto Karol Hrčka
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment