Čo budeme zajtra variť, keď prídu vnúčatá? No predsa dukátové buchtičky.
Na cesto potrebujeme :
Krém:
Postup:
Najskôr urobíme kvások z mlieka, droždia a trošky cukru. Keď nakysne, pridáme ostatné suroviny a cesto dobre zamiesime.
Na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom. A teraz sa pozrite, ako ho Karol Hrčka potrie maslom a rozdelí na jednotlivé malé štvorčeky.
Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi pol hodinu, dočervena.
Pripravíme si krém. Do mlieka zamiešame zlatý klas, cukor, maslo, žĺtka a stále miešame až do zhustnutia.
Podávame ešte teplé. Ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne s čokoládou. Poprášime cukrom.
Text a foto Karol Hrčka
A bol vojak. K svadbe predsa patrí "opušťák.! Takí sme my boli "vychcaní."Bola to malá…
Do rána nám na horných Kysuciach napadlo vyše 30 cm snehu, spolu ho je temer…
Najstaršia detská lekárka na Slovensku a zároveň prvá detská lekárka na Spiši. MUDr. Mária Slugeňová.…
Prvá fotografia je z roku 1959, kedy som mala necelé 3 roky. Ja si z…
Odvtedy, ako si Blanka Matragi otvorila svoj ateliér a štúdio v Bejrúte uplynulo takmer 40…
Duby patria k najstarším v okrese Martin, sú manželia. Ako dobrí manželia... Ten jeden už…
Leave a Comment