Aktuálne

Recept na dve kvalitné a chutné domáce nátierky

U nás keď zostane varené, pečené, alebo dusené mäso, ktoré už nikomu nejde dole krkom, rozmixujem ho, pridám domácu masť, korenie, soľ, trochu horčice a nátierka je za minútku na svete. Ako obmenu pridám syr, uvarené vajíčko, alebo aj zeleninu z polievky. Keď sa takáto nátierka nezje hneď, v chladničke vydrží aj dva – tri dni.
Ale najradšej máme oškvarkovú nátierku. Pol kila škvariek rozmixujem spolu s jedným  precedeným domácim lečom, alebo dusenou paprikou s rajčinami, pridám jednu lyžičku soli, korenie, dve surové vajíčka , trochu horčice. Dobre premiešam, dám do pohárikov a sterilizujem asi 20 minút. Táto nátierka je veľmi mňaaam! A ešte ak je paprika trošku štipľavá, tak to je potom nebíčko v papuľke.
Helena Solčanská
Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Dnes má moja milovaná maminka 85 rokov a toto je pre mňa jednoduché, obyčajné šťastie, hovorí Zora Csoborová

Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…

9 hodín pred

Každý človek je taký mladý, aká ohybná je jeho chrbtica – Joseph Pilates

Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…

22 hodín pred

Univerzálny liek – jednoducho to je púpava

V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…

22 hodín pred

Štrúdľa jednoducho a rýchlo podľa Mirky Štyriakovej

Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…

22 hodín pred

Máte riedke vlasy? Odborníčka poradí, aký účes, strih, či farbu použiť na zakrytie tohto problému.

Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od…

22 hodín pred