Naši predkovia podobné články nečítali a predsa sa stravovali veľmi zdravo. Môj svokor miloval na domácej masti opečenú cibuľu. S dobrým chlebíkom to mohol jesť aj každý deň. Chutila mu a že to bolo aj veľmi zdravé, určite nevedel. My dnes už však vieme, že cibuľa má veľmi silné antibakteriálne účinky. Je známe, že cibuľa s medom lieči bronchitídu a pneumóniu, zmierňuje kašeľ. Nastrúhaná cibuľa dokonca zmierňuje bolesti v ušiach a dokonca môže znížiť aj telesnú teplotu. Len málokto vie, že nielen čerstvá, ale aj pečená počas tepelného spracovania nestráca svoje liečivé účinky, práve naopak.
Pečená cibuľa zmierňuje bolesť pri vredovej chorobe žalúdka. Pečená cibuľa pomáha aj pri hemoroidoch a mal by ju jesť každý, kto má problémy so zrážaním krvi. Pečená cibuľa je vhodnou potravinou pre ľudí, ktorí majú cukrovku. Ak budete jesť pečenú cibuľu na lačný žalúdok, je to výborný prostriedok na normalizovanie hladiny glukózy v krvi a na udržiavanie správneho fungovania pečene a pankreasu. Pečená cibuľa pomôže aj pacientom s hypertenziou a aterosklerózou. Cibuľa čistí cievy, uvoľňuje aterosklerotické pláty a zabraňuje zvyšovaniu krvného tlaku. Niet divu, že chuť pečenej cibule je veľmi dôležitá v rôznych jedlách. Po opražení cibule zmiznú éterické oleje a cibuľka dáva jedlu špecifickú chuť a vôňu.
Foto Depositphotos.com
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment