Aktuálne

Prečo treba jesť praženú cibuľu?

Naši predkovia podobné články nečítali a predsa sa stravovali veľmi zdravo. Môj svokor miloval na domácej masti opečenú cibuľu. S dobrým chlebíkom to mohol jesť aj každý deň. Chutila mu a že to bolo aj veľmi zdravé, určite nevedel. My dnes už však vieme, že cibuľa má veľmi silné antibakteriálne účinky. Je známe, že cibuľa s medom lieči bronchitídu a pneumóniu, zmierňuje kašeľ. Nastrúhaná cibuľa dokonca zmierňuje bolesti v ušiach a dokonca môže znížiť aj telesnú teplotu. Len málokto vie, že nielen čerstvá, ale aj pečená počas tepelného spracovania nestráca svoje liečivé účinky, práve naopak.

Pečená cibuľa zmierňuje bolesť pri vredovej chorobe žalúdka. Pečená cibuľa pomáha aj pri hemoroidoch a mal by ju jesť každý, kto má problémy so zrážaním krvi. Pečená cibuľa je vhodnou potravinou pre ľudí, ktorí majú cukrovku. Ak budete jesť pečenú cibuľu na lačný žalúdok, je to výborný prostriedok na normalizovanie hladiny glukózy v krvi a na udržiavanie správneho fungovania pečene a pankreasu. Pečená cibuľa pomôže aj pacientom s hypertenziou a aterosklerózou. Cibuľa čistí cievy, uvoľňuje aterosklerotické pláty a zabraňuje zvyšovaniu krvného tlaku. Niet divu, že chuť pečenej cibule je veľmi dôležitá v rôznych jedlách. Po opražení cibule zmiznú éterické oleje a cibuľka dáva jedlu špecifickú chuť a vôňu.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Existuje optimálne množstvo vody, ktoré by sme mali denne vypiť?

Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…

11 hodín pred

Prečo potrebujeme magnézium? Tu je 6 dôvodov:

Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…

14 hodín pred

Nie je nič lepšie, ako dobre sa najesť a súčasne sa liečiť. Jedlá s makom sú chutné i zdravé

„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…

14 hodín pred

Liečme živé živým, hovorí jedna z najlepších a najskúsenejších bylinkárok

Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…

14 hodín pred

Život mi síce pridal vrásky, ale moje srdce nezostarlo, hovorí Meryl Streep

Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…

22 hodín pred

„Žime v láske priatelia!“ Klára Silva, svetobežníčka, ktorá sa v roku 1950 narodila v Bratislave

Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…

22 hodín pred