Aktuálne

Prečo treba jesť pečenú cibuľu? Skúste aj cibuľový džem

Nedávno vás veľmi zaujal článok na túto tému. Dnes vám ponúkame vynikajúci recept Karola Hrčku, ako si môžete túto zdravú dobrotu ešte vylepšiť.

Na cibuľový džem potrebujeme:

  • 1 lyžicu hnedého  cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 2 nakrájané biele cibule
  • 2 nakrájané červené cibule
  • 1/2 dcl vody
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 1 lyžička lekváru (najlepšie slivkového)
  • trochu rasce

Postup:

Na oleji si pripravíme karamel z hnedého cukru, pridáme bielu aj červenú cibuľu, orestujeme do tmava a zalejeme vodou. Necháme variť,  potom pridáme pretlačený cesnak, soľ, lekvár a rascu.

Necháme redukovať, kým sa voda nevyparí. Podávame s chlebom, ale je to aj vynikajúca príloha k mäsu.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

„Láska, ktorá lieči: Keď sa žena cíti v bezpečí, začne žiariť,“ hovorí tento pekný muž

Keď je muž k žene skutočne nežný—nie iba dotykmi, ale aj slovami, svojou prítomnosťou a…

11 hodín pred

65 ročná Darina schudla raz v živote 20 kg, keď sa nešťastne zaľúbila

Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…

12 hodín pred

Ľúbostný list, ktorý nemal uzrieť svetlo sveta… Zničí všetkých?!

Keď mladá novinárka objaví list, ktorý mal zostať navždy ukrytý, rozbehne sa lavína udalostí, ktoré…

13 hodín pred

Toto sú napredávanejší slovenskí autori za rok 2024

Vydavateľský dom Ikar oslavuje 35 rokov na slovenskom knižnom trhu a zároveň ocenil na tradičnej Ikariáde…

13 hodín pred

Celiakia postihuje čoraz viac ľudí, pri podozrení na ochorenie sa odporúča podstúpiť testy

Deväť z desiatich celiatikov nie je diagnostikovaných. Dôvodom môžu byť nešpecifické príznaky, ako aj nedostatočné…

17 hodín pred

Čo lepšie zaberá na kašeľ ako sirupy proti kašľu?

Tymián (materina dúška už začína kvitnúť)... V tomto májovom čase (či nečase), keď čakárne ambulancií…

17 hodín pred