Prečo piť zelený čaj so zázvorom?
Ľudia sa od nepamäti snažia čo najdlhšie zostať mladí a zdraví. Už starovekí liečitelia a alchymisti pripravovali nápoje z liečivých rastlín, drahých kameňov a dokonca aj z jedov. Zázračný nápoj dlhovekosti však stále nikto nevymyslel. Jedno je však isté. Naše zdravie je priamoúmerné tomu, čo konzumujeme. Odborníci odporúčajú konzumovať len prírodné nápoje a potraviny. Jedným z nich je zelený čaj so zázvorom. Aké sú jeho účinky?
Zlepšuje činnosť vnútorných orgánov. Lekári ho odporúčajú konzumovať pri zadržiavaní vody v tele, pri chorobách srdca, ciev, ako aj pri vysokom cholesterole. Tento čaj aj dobrou prevenciou proti onkologickým chorobám, cukrovke typu II, pomáha pri prechladnutí, sťahuje žalúdočnú kyselinu, je dobrým prostriedkom proti únave. Už len toto je dosť dôvodov na prípravu takéhoto čaju.
Zelený čaj sám o sebe pomáha aj pri chudnutí, obsahuje antioxidanty, ktoré zmierňujú stres a tým zabraňuje predčasnému starnutiu. Tento nápoj zmierňuje príznaky alergie, urýchľuje metabolizmus a pomáha aj pri kožných chorobách.
Zázvor je účinný proti rakovine reprodukčného systému a hrubého čreva. Má schopnosť zmierniť zápal, normalizovať trávenie a odstraňuje z tela prebytočnú tekutinu. Súčasne posilňuje imunitný systém, uvoľňuje hlieny a bojuje aj proti bolesti hlavy.
Zelený čaj so zázvorom, medom a škoricou
- 1 liter vody
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- 2 lyžičky zeleného čaju
- 1 lyžička škorice
Vo vode zohrejte zázvor a škoricu, keď zovrie, pridajte zelený čaj. Nechajte aspoň hodinu všetko vyluhovať a potom popíjajte. Najlepšie je jeden pohár vypiť ráno na lačno a potom pol hodinu pred každým jedlom. Škorica dodáva telu veľa energie a je to prírodné afrodiziakum. Nielenže normalizuje hladinu cukru v krvi a znižuje cholesterol, ale posilňuje aj kĺby a kosti.
Foto Pixabay.com