Pre milovníkom makových koláčov výborný a veľmi jednoduchý recept.
Na cesto potrebujete:
Na plnku:
Na potretie:
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zmiešajte mak s cukrom, podľa chuti môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú citrónovú kôru. Do múky pridajte soľ, cukor, vajce, rozpustené maslo a toľko mlieka, aby vzniklo vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru, potrieme rozpusteným maslom a rovnomerne posypeme makom zmiešaným s cukrom. Potom preložíme okraje do stredu tak, ako uvidíte na videu.
Opäť potriete maslom, posypete makom a preložíte na polovicu. Tak to ešte raz zopakujte. Vrch potrite zvyšným maslom a položte na plech vyložený mastným papierom. Pečieme 30 minút. Ešte vlažné pokrájajte a posypte cukrom.
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment